روانشناسی عزت نفس

کسب عزت نفس

کسب عزت نفس و اعتماد به نفس کاملا در گرو هم هستند . کسی که عزت نفس دارد تن به هر کاری نمیدهد . ممکن است یک بزهکار با اعتماد به نفس بالا بتواند به کارهای خلاف بپردازد . کسب عزت نفس واعتماد به نفس راههای خاص خود را دارد کسب عزت نفس و اعتماد به نفس در موازات هم هستند و همدیگر را کامل میکنند . کسب عزت نفس و اعتماد به نفس میتواند در کنار هم و با هم آغاز شود اما هر دو به یک معنی نیستند . کسب عزت نفس و اعتماد به نفس به مهارتهای زندگی شما بستگی دارد . زمان کسب عزت نفس و اعتماد به نفس بستگی به نوع زندگی شما دارد . کسب عزت نفس واعتماد به نفس به نوع قضاوت شما از دیگران بستگی دارد .

کسب عزت نفس و اعتماد به نفس

برای داشتن عزت نفس و اعتماد به نفس ابتدا باید از میزان آنها در وجودمان مطلع شویم . برای اینکار پیشنهاد ما مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی است . وقتی ما از میزان اعتماد به نفس یا عزت نفسمان مطلع شده باشیم میتوانیم در مورد درمان یا افزایش آن اقدام کنیم . اول باید تعریف مشخصی از اعتماد به نفس داشته باشیم . اعتماد به نفس میزان اطمینان ما در حد تواناییمان از خود ما میباشد . عزت نفس قیمت گذاشتن برروی توانایی ها ومهارتها و حتی غرورمان است . اینکه جایگاه خود را در جامعه ، در قلب انسانها و در وجود خودمان بشناسیم . اگر کسی با مدرک فوق لیسانس به هر کاری تن نمیدهد دلیل بر خود خواهی او نیست او عزت نفس دارد . او تشخیص میدهد اگر چندین سال بیکار بماند شایسته تر است تا بخواهد تلاشهای علمیش را نادیده بگیرد .

راه های کسب عزت نفس و اعتماد به نفس

راه های کسب عزت نفس و اعتماد به نفس از همان کودکی مشخص میشود . زمانی که مادر به فرزندش میگوید نه ارزش نداره ... کودک می آموزد هر حرف ، حس وخواهش ارزش و قدرو قیمت خود را دارد . راه های کسب عزت نفس و اعنماد به نفس از جایی آغاز میشود که به ما می آموزند هر چیزی را از هر راهی نباید بدست آورد . نمره ، عشق ، دوست ، غذا و همه نیازها . راه های کسب عزت نفس واعتماد به نفس از درون تجربیات و آموزه های ما میگذرد . راه های کسب عزت نفس و اعتماد به نفس از لابلای عشق ما نسبت به خودمان میگذرد . براستی چقدر خود را دوست داریم ؟ دوست داشتن خود با خود خواهی تفاوت دارد . کسی که خود را دوست دارد بر نفسانیات خود مسلط است . بر نیازهای خود کنترل دارد .

کسی که عزت نفس دارد هر چیزی را به هر بهایی نمیخواهد . برای خود بها نمیگذارد بلکه به خود بها میدهد . برای داشته هایش ارزش قائل است ، حریم دارد . کریستوفر مراک نظریه پرداز عزت نفس را ترکیبی از احساس شایستگی و احساس ارزشمندی میداند . کسی که عزت نفس ندارد به بهایی اندک خود را میفروشد . خود فروشی فقط تن فروشی نیست . کسی که با یک حرف عصبانی میشود و رازهای دوستش را برملا میکند خود فروشی کرده است . البته تن فروشی نیز زیر مجموعه خود فروشی است . کسی که در تیمهای سیاسی همرزمش را لو میدهد . کسی که به خاطر حفظ شغلش به هر کاری دست میزند و.... پس نداشتن عزت نفس بسیار خطرناکتر از اعتماد به نفس است زیرا کمبود اعتماد به نفس به خود انسان ضرر میرساند ولی کسی که عزت نفس ندارد به جامعه ضرر میزند .

اعتماد به نفس

روانشناسی عزت نفس و اعتماد به نفس

روانشناسی عزت نفس و اعتماد به نفس با هم متفاوت است . عزت نفس ریشه در تربیت دارد و اعتماد به نفس پرورش میخواهد . اگر دقت کرده باشید مادرانی هستند که اجازه نمیدهند کسی به نوزادشان شیر سینه اش را بدهد . این قضیه شاید بیشتر بحث اعتقادی باشد اما نشان میدهد که مادر به پاک بودن لقمه فرزندش اهمیت میدهد . راه بدست آوردن لقمه نیز مهم است . در این خانواده  فرزند با عزت نفس بالا پرورش خواهد یافت . در روانشناسی عزت نفس و اعتماد به نفس برای ابتدا پدر ومادر و والدین باید عزت نفس خود را بالا ببرند . درک داشتن جامعه عاری از عزت نفس چه عواقبی به همراه خواهد داشت به ما کمک میکند مصممتر عمل کنیم . کافیست به عواقب آن بیاندیشیم و تصمیم بگیریم برای فرزندانمان جامعه را امنتر بسازیم .

در مقوله روانشناسی عزت نفس و اعتماد به نفس  به تبعات اجتماعی آن میپردازیم .  نظر بگیرید زندگی در جامعه بدون عزت نفس چقدر سخت خواهد شد . در این جامعه دوستی و رفاقت تا وقتی پا برجاست که منافعی داشته باشد . در این جامعه شما یک کارجمعی را که منافغی در آن باشد نمیتوانید انجام دهید . تصور کنید یک اختراع که ارزش مادی زیادی دارد و شما برای ساخت آن نیاز به مشارکت دارید . اگر یکی از افراد گروهتان آن طرح را بفروشد به پول زیادی دست پیدا خواهد کرد . در جامعه ای که عزت نفس پایین است اعتماد کردن حماقت است . در این جامعه همه نگران هستند ، هیچکس به دیگری اعتماد نمیکند ، هیچکس احساس امنیت نمیکند . همه چهره دیگری را در نقاب میبینند .  صادقانه بگویم من دوست ندارم فرزندم در اینچنین جامعه ای زندگی کند شما دوست دارید ؟

تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس

تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس شاید خیلی ظریف اما واضح و روشن است . عزت نفس به ما میگوید تو موجودی ارزشی هستی .  تو باید قدر و قیمت خود را بدانی و اعتبار درونی و بیرونی داشته باشی .  اعتماد به نفس میگوید تو میتوانی . حتی اگر فرد تصمیم گرفته باشد به نا حق اموال کسی را از چنگش بیرون بیاورد . حتی اگر بخواهد یک واقعیت را وارونه جلوه دهد تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس را در کار یک وکیل بررسی میکنیم . یک وکیل با اعتماد به نفس بالا میتواند از راه فرا قانونی یک قاتل را  بیگناه جلوه دهد . او تمام سالهایی را که برای درس خواندن صرف کرده و وجدانش را به شهرت و یا پول فروخته است . در واقع او روی وجدان تحصیلات و اعتبار خود قیمت گذاشته است . او خریدنی است و ارزان .

یک وکیل میخواهد وکالت کند . در نظر بگیرید تصادف شده و یک نفر جان باخته است . از او میخواهند با استفاده از فرا قانون که اورا بیگناه جلوه دهد . این امکان پذیر است . مثلا اگر موکلش بگوید هنگام تصادف زنده بود ولی افتاد سرش به لبه جدول خورد و فوت کرد . با این ترفند حکم تغییر پیدا میکند و راه های پیچیده دیگر ...  عزت نفس به او میگوید تو قیمتی بسیار بالاتر از حق الوکاله ات داری .  تو سالهای خوب و شیرین عمرت را صرف کرده ای تا حق را به حقدار برسانی .  تو در مقابل بیگناه مسئول هستی .  جایگاه اجتماعی خوبی داری و تو را هیچکس نمیتواند بخرد میتوان گفت این وکیل عزت نفس بالایی دارد . حال که جایگاه والای عزت نفس را درک کردیم به درمان عزت نفس پایین خواهیم اندیشید.

تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس در روانشناسی

تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس در روانشناسی را باید در مفاهیم وجایگاه این دو در درون انسانها جست . تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس در روانشناسی را باید در جایگاه آنان در جامعه بررسی نمود .در جامعه ای که زیر ساختهای آن بر مبنای عزت نفس بر پا شده باشد احساس امنیت بیشتری میشود . جوانان اهل فکر پرورش میدهد . ضد ارزشهای فرهنگی کمتر نمود پیدا میکند . بزهکاری کمتر دیده میشود و در نتیجه اعتماد به نفس در سایه عزت نفس به دو بازوی قوی راهبردی برای جامعه تبدیل میشوند . جامعه ای که به درمان عزت نفس پایین می اندیشد در سایه این تفکر پویا و ارزشمند خواهد شد . درمان عزت نفس پایین به ما قدرت روبرو شدن با سختی ها را میدهد . درمان عزت نفس پایین به ما تفکر درست زیستن را میبخشد .

درمان عزت نفس پایین به ما اعتماد میبخشد . درمان عزت نفس پایین به ما اعتبار میبخشد. اگر به اهمیت عزت نفس پی برده باشیم مطمئنا در پی درمان عزت نفس پایین خود و خانواده خواهیم بود . درمان عزت نفس پایین به یک برنامه صحیح نیازمنداست . برای درمان عزت نفس پایین ابتدا جدولی تهیه کنید هر شب این جدول را پر کنید . در بالای جدول چهار ردیف درست کنید و به ترتیب نامگذاری نمایید . ردیف اول روز و تاریخ روز . ردیف دوم کارها و حرفهایی که عزت نفس را بالا میبرد . ردیف سوم کارها وحرفهایی که عزت نفس را پایین می آورد . ردیف چهارم تصحیح حرفهایی که با عزت نفس منافات دارد . برای هر ردیف پوئن یا نمره تعیین کنید . در پایان هر ماه ببینید چقدر پیشرفت داشته اید .

اعتماد به نفس

تستهای مختلف تعیین میزان عزت نفس

تستهای مختلف تعیین میزان عزت نفس هست که شرکت در آنها به ما کمک میکند . تست کوپر اسمیت نیز یکی از این تستها است .  کوپر اسمیت عزت نفس را تعیین میزان ارزشمندی خود در مقابل دیگران تعریف میکند . برای درمان عزت نفس پایین نیزباید اعتماد به نفس داشت . مهارتهای زندگی هم به در درمان عزت نفس پایین کمک میکند . کسی که با مهارتهای زندگی آشنااست خود را میشناسد . او با آسیبها و صدمات روحی را که به او وارد شده پیدا میکند در نتیجه راه درمان نزدیکتر میشود .  راه دیگر درمان عزت نفس و اعتماد به نفس پایین کمک گرفتن از درمانگران ماهر است . با مراجعه به مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی میتوانیم آسانترین راه را برای درمان عزت نفس پایین پیدا کنیم .

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره عزت نفس و اعتماد به نفس به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع: Building Confidence and Self-Esteem 

http://1220001414.blogfa.com/