عوارض ترک سیگار چند روز است؟

مزایای ترک سیگار چیست؟

چگونه ترک نیکوتین کار می کند؟

بسته به مدت زمانی که سیگار کشیده اید و چند نخ سیگار در روز مصرف می کنید، علائم ترک نیکوتین می تواند از چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد.

 

ترک نیکوتین شامل علائم جسمی، ذهنی و عاطفی است. هفته اول، به خصوص روزهای 3 تا 5، همیشه بدترین است. این زمانی است که نیکوتین در نهایت از بدن شما پاک می شود و شما شروع به سردرد، هوس و بی خوابی می کنید.

 

بیشتر عودها در دو هفته اول پس از ترک اتفاق می افتد. اگر بتوانید بر این قوز غلبه کنید، علائم جسمی شروع به از بین رفتن خواهند کرد - اما همچنان با چالش های ذهنی و عاطفی مانند اضطراب، افسردگی و تحریک پذیری دست و پنجه نرم خواهید کرد. آنها نیز پس از چند هفته کاهش می یابند.نکاتی برای ترک سیگار

  • دلیل خود را بیابید

برای ایجاد انگیزه برای ترک سیگار، شما نیاز به یک دلیل قوی و شخصی دارید. این دلیل میتواند محافظت از خانواده در برابر دود سیگار باشد. یا کاهش احتمال ابتلا به سرطان ریه و بیماری قلبی و... دلیلی را انتخاب کنید که قوی تر از میل شما به سیگار کشیدن باشد.

  • خودتان را آماده کنید

فراموش نکنید که سیگار کشیدن یک نوع اعتیاد است. مغز شما به نیکوتین وابسته است. بنابراین قبل از هر کاری خودتان را آماده کنید از پزشک خود در مورد تمام روش هایی که به شما کمک می کند، مانند کلاس ها و برنامه های ترک سیگار، مشاوره برای ترک سیگار، دارو و... بپرسید. بدین ترتیب شما برای ترک سیگار، آماده خواهید بود.

  • روی کمک دیگران حساب کنید

به دوستان، خانواده و سایر افراد نزدیک خود بگویید که قصد ترک سیگار دارید. آنها می توانند شما را تشویق کنند، به خصوص زمانی که وسوسه می شوید. همچنین می توانید به یک گروه پشتیبانی بپیوندید یا در جلسات مشاوره برای ترک سیگار شرکت کنید.

  • از عوامل استرس زا دوری کنید

یکی از دلایلی که افراد سیگار می کشند این است که نیکوتین به آنها کمک می کند تا آرام شوند. بنابراین، پس از ترک سیگار، به روشهای جدیدی برای آرام شدن نیاز خواهید داشت. مثلا می توانید ورزش کنید، موسیقی مورد علاقه خود را گوش کنید یا با دوستانتان ارتباط برقرار کنید. همچنین سعی کنید در چند هفته اول پس از ترک سیگار از موقعیت های استرس زا دوری کنید.

  • عوامل تحریک کننده را از بین ببرید

یکی از نکاتی که در مشاوره ترک سیگار مطرح است، از بین بردن عوامل تحریک کننده است. مثلا اگر اغلب هنگام نوشیدن قهوه سیگار می کشید، برای چند هفته به جای قهوه، چای بخورید. اگر معمولاً بعد از غذا سیگار می کشید، به جای آن کار دیگری انجام دهید، مانند مسواک زدن، پیاده روی، پیامک دادن به یک دوست یا آدامس جویدن و...

  • ناامید نشوید

بسیاری از مردم چندین بار برای ترک سیگار تلاش می کنند. پس اگر شکست خوردید، ناامید نشوید. در عوض، در مورد آنچه منجر به عود وضعیت شما شده است فکر کنید، مانند احساسات یا موقعیتی که در آن قرار داشتید. سپس از آن به عنوان فرصتی برای افزایش شانس ترک سیگار استفاده کنید.

  • فعالیت بدنی داشته باشید

فعالیت بدنی می تواند میل به نیکوتین را مهار کرده و برخی علائم ترک را کاهش دهد. وقتی می خواهید سیگار بکشید، به جای آن ورزش کنید، قدم بزنید و کارهای از این دست انجام دهید.

  • مصرف سبزیجات را فراموش نکنید

هنگام ترک سیگار سعی نکنید رژیم بگیرید. محرومیت غذایی زیاد می تواند به سادگی نتیجه معکوس داشته باشد. در عوض سعی کنید میوه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین بیشتری بخورید. اینها برای کل بدن مفید هستند.

نتیجه گیری

کلام آخر اینکه اگرچه ترک سیگار یک کار چالش برانگیز و سخت است، اما چنانچه تصمیم شما برای ترک سیگار قطعی باشد و دلایل زیادی برای ترک سیگار داشته باشید، میتوانید روشهای مختلفی را امتحان کنید. در این بین مشاوران و متخصصان این امر هم میتوانند به شما کمک کنند تا این مسیر برایتان هموارتر شود. پس ناامید نشوید و از شکست های قبلی خود در جهت دست یافتن به نتیجه بهتر استفاده کنید.

سوالات متداول

آیا مشاوره ترک سیگار موثر است؟ بله یکی از درمانهای موثر برای ترک سیگار، استفاده از مشاوره به شکل حضوری، آنلاین یا تلفنی میباشد.

راههای ترک سیگار کدامند؟ مشخص کردن روز و تاریخ ترک، درمانهای جایگزین نیکوتین، مشاوره ترک سیگار، مصرف دارو و... از راههای ترک سیگار است.

مدت زمان لازم برای ترک سیگار چقدر است؟ به طور خلاصه، اکثر افرادی که به دنبال ترک سیگار هستند بعد از یک هفته احساس بهتری خواهند داشت و همه علائم در عرض سه ماه از بین خواهند رفت و به طور میانگین مدت زمان لازم برای ترک سیگار و غلبه بر نیکوتین حدود 3 ماه است.

 

10 self-help tips to stop smoking - NHS

https://www.nhs.uk

https://psychology.avije.org

How to Quit Smoking - CDC

https://www.cdc.gov

How to Quit Smoking - HelpGuide.org