معیارهای انتخاب همسر شایسته

انتخاب همسر شایسته

انتخاب همسر شایسته شاید یکی از بزرگترین وظایف و مسئولیت های ما در زندگی باشد . چرا که این انتخاب نه تنها در آینده فردی ما تاثیر دارد . بلکه در زندگی شخص دیگر و نسل‌های بعدی ما نیز ممکن است باعث اتفاقات بزرگی شود . این موضوع میتواند مثبت یا منفی  و یا رفتن به مسیری هموار یا نزولی را در پی داشته باشد . زوجین در زمان انتخاب همسر شایسته خود باید معیارهای خود را به صورت عقلانی تعیین کنند .

این موضوع را نباید به صورت در چارچوب احساسی خاصی طبقه بندی کنند . بدین ترتیب هنگام انتخاب اسیر فضای احساسی و هیجانی قبل از ازدواج که برای اکثر افراد بوجود میاید قرار نگیرند . هرچند در زمان انتخاب همسر شایسته و در بیشتر مواقع ای که باب آشنایی قبل از ازدواج بین دو نفر به وجود آمده است تصمیم گیری در این مورد کمی دشوار به نظر میرسد . اما ما باید با دقت لازم درست انتخاب کنیم .

معیارهای  انتخاب همسر شایسته

معیارهای انتخاب همسر شایسته شاید بسیار سخت به نظر برسد . اما باید ما بتوانیم تا زمانی که قصد ازدواج داریم این معیارها را برای خود در نظر بگیریم و در مورد آنها نتیجه گیری کنین . تا در زمان تصمیم گیری به مشکل بر نخوریم . معیارهای انتخاب همسر شایسته باید در دسته ها و زمینه های مختلف با دقت مورد بررسی قرار گیرد . تا پروسه انتخاب همسر شایسته برای ما به درستی هموار بشود . یاری طلبیدن از یک مشاوره خانواده و روانشناسی در این برهه می تواند کمک شایانی به انتخاب ما بکند .

معیارهای انتخاب همسر شایسته به دلیل این که میتواند  به کوچکترین ویژگی ها و صفات طرف مقابل تقسیم شود . این موضوع میتواند گاهی گیج کننده و مبهم به نظر برسد . تاکید روانشناسان بر مشاوره ازدواج به دلیل همین ابهامات است . کمک به رفع این مشکل ا باعث میشود تا زوجین بار روانی تصمیم را با مشاور تقسیم کنند .

 

مهارت های انتخاب همسر شایسته

مهارت های انتخاب همسر شایسته اشاره میشود قطعاً مسئله مهمی است که باید بیشتر درموردش فکر کنیم . مهارت های انتخاب همسر شایسته در زندگی زناشویی بسیار بسیار تاثیر گذار و تعیین کننده میباشد . از مهارت حل مسئله به عنوان معیارهای انتخاب همسر شایسته نیز یاد می شود . در این زمان قطعا می توان به اهمیت آن پی برد . اگر فردی قبل از وارد شدن به فضای زندگی زناشویی مهارت حل مسئله را در خود تقویت کرده باشد . در نتیجه به مهارت های انتخاب همسر شایسته نیز دست پیدا میکند . این ویژگی ها باشد می تواند کمک شایانی به بقا و پیشرفت زندگی مشترک بکند .

فرض کنید که در زمان و برهه ای از زندگی مشکلاتی پیش می آید که البته امری طبیعی است . اگر دو طرف زندگی قبل از ازدواج مهارت حل مسئله را در زندگی یاد گرفته باشند . می توانند در برهه های حساس و میتوانند مشکلات را با کیفیت مدیریت کرد . آنها با از دست ندادن تمرکز خود بر زندگی مشترکشان مسائل و مشکلات را حل میکنند . در ضمن آن به ادامه زندگی میپردازند در این صورت تاثیر آسیب های مشکلات در زندگی زناشویی بسیار کاهش می یابد . در نتیجه دو طرف می توانند از موانعی که  سر راه هر زندگی مشترکی پیش می آید عبور کنند .

معیارهای انتخاب همسر شایسته از دیدگاه روانشناسی

معیارهای انتخاب همسر شایسته از دیدگاه روانشناسی را می توان در بسیاری از کتاب‌های مربوط به مقوله ازدواج مشاهده کرد . اما معیارهایی که در بسیاری از کتاب‌ها به صورت مشترک آموزش داده شده و به آنها پرداخته شده است . مناسب تمام اقوام و تمام فرهنگ ها و در کل تمام انسان هاست . مسائلی که  همراه با کلمه ازدواج می شنویم بحث عشق و احساسات درگیر دو طرف در یک رابطه زناشویی است . بحثی که بدون شک نمی توان از آن به راحتی گذشت . با معیارهای انتخاب همسر شایسته از دیدگاه روانشناسی میتوان پیشرفت زندگی در مسیر مثبت و حفظ انرژی را به دست آورد . بنابراین عشق و مقوله عاشقی و زندگی عاشقانه از مسائلی است که در همه فرهنگ ها به آن پرداخته شده است . از  به عنوان  جمله ویژگی های مثبت یک زندگی مشترک میتوان نام برد .

معیارهای همسر شایسته از دیدگاه اسلام

معیارهای انتخاب همسر شایسته از دیدگاه اسلام در آموزه های دینی ما بسیار به چشم می خورد . معیارهای ازدواج از دیدگاه های مختلفی مورد بررسی قرار میگیرد . این به این خاطر است که مقوله ازدواج از بحث هایی است که در اسلام بسیار مهم تلقی می شوند . امر ازدواج و تاکید بر ازدواج موفق با در نظر گرفتن معیار ها برای انتخاب همسر شایسته بسیار امر پسندیده ای است . به این دلیل  که اسلام خانواده خوب و سالم که میوانند حاصل یک ازدواج سالم و زندگی زناشویی خوب باشد را از ارکان بقا و کیفت جامعه میداند . معیارهای انتخاب همسر شایسته از دیدگاه اسلام نه تنها برای مردان مطرح شده است . بلکه به همان اندازه برای زنان نیز بر آن تاکید می شود.‌ این موضوع قطعا میتواند نشانه  ارزش گذاشتن و ارج نهادن به مقام زن که مادر یک خانواده خواهد بود باشد .

معیار نقش پذیری در ازدواج

معیار نقش پذیری در ازدواج از جمله معیارهای انتخاب همسر شایسته می باشد . بی تردید این موضوع در ازدواج های امروزی کمتر به آن پرداخته میشود . اما این نمیتواند از ارزش این معیار و تاثیری که می تواند در زندگی زناشویی و تشکیل خانواده داشته باشد بکاهد . فردی که در زمینه نقش پذیری و به تبع آن قبول کردن مسئولیت های مختلف قبل از ازدواج ناکام باشد .

احتمالا سخت است که بتوانیم تضمین کنیم که میتواند  نقش همسر خود را به خوبی ایفا کند . زیرا او در تجربه ‌های مسئولیت پذیری و نقش پذیری در گذشته را نداشته است . در نقش های کوچک تر و به مراتب با حساسیت کمتر موفقیت و کامیابی نداشته . به همین دلیل به احتمال زیاد نمیتواند نقش پدری یا مادری و یا همسر خوب بودن را به خوبی ایفا کند . از این جهت است که بررسی معیار نقش پذیری در طرف مقابل اهمیت بسیاری دارد . والدین و بزرگترها حتماً باید در مورد  انتخاب همسر شایسته با جوانان صحبت کنند . نکته هایی در این باب را  حتما با آنها در میان بگذارند . به آنها پیشنهاد دهند که از مشاوره ازدواج نیز در این زمینه میتواند راهگشا باشد.

 

معیار خودشناسی  و تاثیر آن در زندگی مشترک

افراد اکثراً فقط در زمان ازدواج خود به معیارهای انتخاب همسر شایسته یا مهارت انتخاب همسر شایسته توجه میکنند . اما از مسائلی که کمتر به ما آموخته شده است این است که خودشناسی  بسیار زیاد میتوانند در نحوه انتخاب ما و نتیجه ای ک میگیریم موثر باشد . خودشناسی به این معنی است که ما به تعمق در خود بپردازیم . در این مطالعه نقاط ضعف و مثبت خود را کاملا به صورت واضح بشناسیم . این شناختن اعتماد به نفسی را به ما میدهد که به هیچ عنوان قابل کاسته شدن نیست . زیرا که ما با خود واقعی خویش رو به رو شده ایم و میتوانیم به ثبات این اعتماد به نفس اعتماد کنیم . طبق آن نسبت به قول و قرارهایی که قبل از ازدواج بین دو طرف گذاشته میشوند متعهد و پایدار باشیم .

از دیگر فواید و امتیازاتی که خودشناسی میتواند برای ما به ارمغان بیاورد . میشود به این اشاره کرد که ما به دلیل شناخت کامل از خود با خیال راحت و صادقانه میتوانیم خودمان را به گزینه مورد نظرمان برای ازدواج در آینده معرفی کنید . به دلیل صداقتی که از خودشناسی نشأت می گیرد از میزان تنش های احتمالی برای دادن غول های احساسی در زندگی مشترک کاسته خواهد شد . این نکته کمک شایانی به پیشرفت زندگی مشترک در روند مثبت خواهد بود . در مورد خودشناسی و نحوه آن می توانیم با یک مشاوره خانواده و روانشناسی به صورت همزمان کمک بگیریم . تا در راه شناخت و معیار های ازدواج خودمان گمراه نشویم و به نتیجه مطلوب برسیم .

خدمات مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه

لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات متخصصان مرکز مشاوره آویژه را مطالعه نمایید .

در این راستا مرکز مشاوره خانواده و روانشناسی آویژه خدمات متنوعی را در زمینه مشاوره قبل از ازدواج به شما هم میهنان عزیز ارائه میدهد .

منبع:    How Do We Select a Life Partner?